Index Vakbarát Hírportál

Gazdikereső kutyákat és macskákat regisztrált Tinderre egy állatmenhely

2021. augusztus 19., csütörtök 17:23

Különös akcióba kezdett egy németországi állatmenhely. A müncheni Munich Animal Welfare Association (MAWA) tizenöt mentett állatának készített randiprofilt a Tinderen abban bízva, hogy az állatok örök gazdára lelnek a népszerű appon keresztül.

Az állatmenhely egy helyi reklámügynökség közreműködésével kezdett az akcióba, akik profi fotózást szerveztek, majd a lehető legjobb Tinder-profilt hozták létre a háziállatoknak. Az akcióról a Reuters által készített riportban a MAWA munkatársai azt mondták, az interneten rengeteg támogatást és pozitív visszajelzést kaptak, ám azt nem árulták el, hogy a regisztrált cicák és kutyák találtak-e már új gazdát maguknak.

Az állatok kiválasztásakor szempont volt, hogy ne bolyhos kiskutyákat és kiscicákat regisztráljanak, hanem idősebb állatokat, akiknek már van történetük – mesélte a Territory reklámügynökség egyik vezetője, Benjamin Beilke. Ezzel szerették volna kizárni a hirtelen felindulásból történő befogadást, az állatok mellé ugyanis olyan embereket keresnek, akik örök otthont nyújthatnak nekik.

A MAWA akciójával a koronavírus-világjárványhoz köthető szomorú trendre is szeretné felhívni a figyelmet. A menhely és az állatvédő szervezetek szerint a járványhelyzet okozta bezártság során rengetegen vettek maguk mellé kutyát vagy macskát, ám azzal párhuzamban, ahogy a hatóságok lazítottak a karanténon, az állatokat beadták a menhelyekre vagy egyszerűen kirakták az utcára.

A Tinder kommunikációs osztálya közleményt adott ki az akció kapcsán, kifejezték reményüket az iránt, hogy az állatok hamar társra találnak egy hosszú távú kapcsolatban.

Rovatok