Index Vakbarát Hírportál

Drónrajongók és légitérképészek szállják meg az Óbudai Egyetemet

2021. augusztus 27., péntek 18:07

2021-ben ismét az Óbudai Egyetem ad helyet hazánk legimpozánsabb drónos-repülőgépes rendezvényének, a precíziós repülések és a térképészet csúcstechnológiáját képviselő Légi Térképészeti és Távérzékelési konferenciának.

A kétnapos tanácskozás szeptember 2-án, illetve 3-án lesz, elsősorban a szakmával ismerkedő fiatal drónpilótákat, térképészeket és monitorozó felmérőket, mezőgazdasági és egyéb képalkotással felméréseket végző szakembereket várják, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a szakma ágazataival, a legmodernebb berendezésekkel, módszerekkel.

Szeptember 2-án az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Digitális Jólét Program szakmai vezetőjének, a Magyar Mérnöki Kamara elnökének és az egyetem rektorának megnyitójával indul a konferencia. Ezt követi a látványos drónbemutató, valamint elismerések átadása a szakma legjobbjainak, amelyet a legsikeresebb drónos és repülőgépes felmérő szervezetek előadói mutatnak be.

A rendezvény második napján szakmatörténeti kiállítást és légifotó verseny pályaműveit tekinthetik meg a részvevők, míg a szakmai szekciókban továbbképzésen vehetnek részt, így külön helyet kapott a szoftverek szekció, az agrárszekció, illetve az építőipart és közszolgáltatás professzionális alkalmazásait ismertető szekció. Emellett a konferencia zárónapján szakmatörténeti kiállítást és légifotó verseny pályaműveit tekinthetik meg a látogatók. Azonban a résztvevők felhívták a figyelmet, hogy a rendezvény részvétele regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi linken tehetnek meg.

Rovatok