Index Vakbarát Hírportál

Teszteli a YouTube, hogy asztali gépekre is letölthetők legyenek a videók

2021. szeptember 23., csütörtök 11:38 | aznap frissítve

Aki előfizet, beszállhat a kísérletbe.

A YouTube előfizetők számára elérhető kísérleti funkciók kipróbálását lehetővé tevő felületén olyan funkció jelent meg, amellyel hivatalosan és számítógépre is letölthetőek az oldalon megjelenő videók – tudósít az Android Police. 

Azon túl, hogy hivatalosan is kivitelezhetőnek gondolják, a letöltésfunkció még nagyon esetleges. Egyrészt a tesztfelülethez sem kaphat minden előfizető bebocsátást, másrészt csak a legfrissebb Chrome, Edge (igen) és Opera böngészőkkel működik, és végül a teszt sem mindig sikeres, vagyis nem minden videónál indul el a letöltés.

Amikor viszont elindul, a logó melletti hamburger menüt megnyitva látható a letöltés állapota. A letöltési beállításokban kiválasztható, hogy milyen felbontásban kérjük a videót. A letöltött videó a híradások szerint offline YouTube-ként működik, vagyis lejátszóprogramok helyett csak a böngészőben tekinthető meg, hasonlóan a mobilalkalmazásban offline lejátszásra letölthető videókhoz. A funkció tesztelése október 19-ig tart.

A weben jelenleg is elérhetők a YouTube videóállományait letöltő független szolgáltatások, ezek azonban a szürke zóna részét képezik, és használatuk rendszerint agresszív, viselkedéskövető sütik és szkriptek elfogadásával, valamint még agresszívabb reklámok megjelenésével jár.

(Android Police, The Verge)

Rovatok