Index Vakbarát Hírportál

Átlépte az egymilliárdot a TikTok felhasználóinak száma

2021. szeptember 30., csütörtök 20:16

Szeptember 27-én, hétfőn jelentette be a TikTok, hogy regisztrált, legalább havi egyszer aktív felhasználóik száma átlépte az egymilliárdos küszöböt. Ez kifejezetten magas szám, ha figyelembe vesszük, hogy alig több, mint három éve, 2018 augusztusában indult az app. Vagyis folytatta, amit a Musical.ly elkezdett.

A legnagyobb ugrást a felhasználóbázis számában a 2020-as első negyedévben tapasztalta a ByteDance által fejlesztett közösségi platform, ekkor – vélhetően a pandémia és a korlátozások hatására – 315 millió új letöltést tudhatott magának a program, amivel a legtöbbet letöltött applikáció lett. Az anyacég bevételében is látványos volt az app iránti érdeklődés hirtelen megugrása, az egy évvel korábbihoz hasonlítva megduplázta a ByteDance a bevételt a 34,3 milliárd dollárral.

A SensorTower mérései alapján azt írja a Verge, hogy jelenleg 3,2 milliárdnál tart a TikTok letöltéseinek száma. Ebbe beletartozik az applikáció kínai verziója, a Douyin is, melyről nemrég az Index is írt a kínai állam által bevezetett korlátozások kapcsán. Az egy évvel korábbihoz képest negyedével nőtt 2021 augusztusára a teljes felhasználóbázis, a ByteDance értékét 425 milliárd dollárra becsülik.

Ugyanakkor a ByteDance állítólag határozatlan időre elhalasztotta terveit a nyilvános részvénykibocsátásra a kínai kormány szigorított intézkedéseinek következtében. Az elmúlt hónapok során több kritika érte Kínát, hogy nem regulázza kellő hatékonysággal és szigorral a hazai tech-cégeket, többek közt a TikTok fejlesztőjét sem.

Rovatok