Index Vakbarát Hírportál

Európa a legnagyobb kriptopénzpiac

2021. szeptember 30., csütörtök 12:40

Tavaly ezemilliárd dollárt fektettek kriptóba a kontinensen és nálunk is.

Az Észak-, Nyugat-, és Közép-Európa alkotta úgynevezett CNWE régió a világ legaktívabb kriptopénzpiaca a Chainalysis piackutató adatai szerint. Csak tavaly ezermilliárd dollárnak megfelelő befektetés érkezett a területre.

2020 júliusa és 2021 júniusa között Európában bonyolították a kriptopénz-tranzakciók negyedét, az új pénzügyek minden területén jelentős volt a növekedés, különösen a decentralizált pénzügyeknél (DeFi). A legaktívabb időszak 2021 májusa volt.

Különösen aktívak a térségben az intézményi befektetők, amelyek egy év alatt 1,4 milliárdról 46,3 milliárd dollárra növelték kriptopénz-befektetéseiket.

Beszálltak

Nem meglepő módon a világ egyik pénzügyi központjának számító Egyesült Királyság volt a legaktívabb a kriptopiac, ahol a DeFi protokollokon bonyolított tranzakciók közel felét indították. A brit intézményi befektetők (alapkezelők, családi vagyonkezelők) feleltek a legtöbb pénzmozgásért.

A Chainalysis által közölt globális rangsor szerint idén Vietnámban, Indiában, Pakisztánban, Ukrajnában, és Kenyában lendült fel leginkább a kriptopénzek használata.

(Chainalysis)

Rovatok