Index Vakbarát Hírportál

Perrel fenyegették a fejlesztőt, leszedette a követéseket törlő bővítményt a Facebook

2021. október 8., péntek 13:12

Louis Barclay törölte az általa fejlesztett Unfollow Everything nevű böngészőbővítményt, miután a Facebook jogászai perrel fenyegették.

Az Unfollow Everything alkalmazás azzal a céllal készült, hogy segítsen az embereknek, hogy kevesebbet használják a Facebookot: ahogy a neve is mutatja egy gombnyomással felfüggesztette minden tevékenység követését, amitől észlelhetően kevésbé mozgalmassá vált a hírfolyam.

A cég először letiltotta Barclayt a Facebookról és az Instagramról, csütörtökön végül ügyvédi felszólításban perrel fenyegette, amennyiben nem törli a bővítményt.

Barclay a Slate-en közölt nyílt válaszlevelében leírta, mennyire felszabadító érzés volt, amikor abbahagyta mindenki követését és kiürült a hírfolyam. A folyamat több óráig tartott, mert manuálisan kellett minden egyes követést lekapcsolnia, ezért hozta létre műveletet egy gombnyomással megoldó bővítményt Chrome Store-ba 2020 júliusában.

Mint írja, amennyiben beperelik, brit állampolgárként az Egyesült Királyságban őt terhelné az összes perköltség, ha veszít. Ezt a kockázatot azonban nem tudja vállalni, ezért inkább törli a bővítményt.

(Slate, The Verge, ZDNet)

Rovatok