Index Vakbarát Hírportál

Gyorsabb a magyar internet, mint a német és az amerikai

2021. október 18., hétfő 08:41

A tizenegyedik helyet foglalja el Magyarország a Speedtest Global Index friss adatai alapján. A lista a vezetékes internet gyorsaságát vizsgálta meg országokra lebontva, a mobilinternet vonatkozásában a 38. helyet foglaljuk el a rangsorban.

A Mandiner cikkében megjegyzi, hogy az internet sebessége függ az éppen aktuális tartózkodási helyünktől és attól is, milyen eszközt használunk, de összességében megállapítható, hogy jelentős eltérések vannak a Speedtest Global Index rangsora alapján. 

Az index összeállításához több százmillió ember adatait használták fel több mint 190 országból. A vezetékes internet helyén Magyarország a 11. helyre került, kevéssel elmaradva Franciaországtól, és egy hellyel megelőzve az Egyesült Államokat.

A listát Szingapúr vezeti, ahol az internet sebessége 262,2 Mbps, ami több mint kétszerese a globális átlagnak. Románia a ranglista hatodik helyére került, míg Németország a 37. pozícióba.

A mobilinternet sebességéről szóló ranglista élére az Egyesült Arab Emirátusok került 195,53 Mpbs eredménnyel, Magyarország a 38. helyre került, sebessége 58,90 Mpbs.

Rovatok