Index Vakbarát Hírportál

Ön fizetne a TikTok videósainak?

2021. október 31., vasárnap 10:58

Új funkciót tesztel a TikTok, egyelőre csak a legnépszerűbb tartalomkészítők között. Ennek lényege nagyon hasonló ahhoz, ami a YouTube-on már régóta aktív: a követői közösség borravalót adhat, vagyis pénzt küldhet a videó készítőjének.

A funkciót a TikTokon külön igényelni kell, és a benyújtott igényeket a TikTok illetékesei egyesével elbírálják. Ahhoz is több kritériumnak meg kell felelni, hogy valaki igényt nyújthasson be. Kizárólag felnőtt videósok jelentkezhetnek, legalább százezer követővel kell fiókjuknak rendelkeznie, és korábban nem szeghették meg az applikáció felhasználási szabályzatát vagy a platform közösségi irányelveit. Egy olyan videós szerint, aki már aktiválta a funkciót, a pénz közvetlenül érkezik a követőktől, a TikTok nem csíp le belőle részesedést. Minimum 18 évesnek kell lennie egy felhasználónak ahhoz, hogy borravalót adhasson.

Az elküldött borravaló összege minimum 1 dollár értékű kell, hogy legyen, ezen felül a követők maguk adhatják meg, mennyit fizetnének, vagy választhatnak a TikTok által kínált 5, 10 és 15 dolláros opciók közül. Azok, akik pénzt küldenek, opcionálisan választhatják az anonimitást is, ilyenkor a megjutalmazott videós sem látja, hogy kitől érkezett az összeg.

A TikTok szóvivője a Verge kérdésére azt válaszolta, a funkciót azzal a céllal vezetik be, hogy értéket hozzanak a közösségbe és gazdagítsák a felhasználói élményt.

Rovatok