Index Vakbarát Hírportál

Így kerülheti ki a Google Maps újítással a karácsonyi zsúfoltságot

2021. december 6., hétfő 17:48

Olyan újítással rukkolt elő a Google, amellyel könnyen kikerülhetjük az ünnepi vásárlás zsúfolt helyeit.

A Cnet írt a két újításról, amelyet novemberre jelzett előre a Google. Az egyik fejlesztés a Mapsen belüli Area Busyness megjelenése. Bár korábban már volt olyan lehetőség, hogy megnézzük egy-egy hely mikor számít zsúfoltnak, de eddig csak a célhelyeket lőhettük be, az app nem mutatta a környező utcák, terek, területek zsúfoltságát. Most ezt a hiányosságot oldották meg a fejlesztéssel. Ennek pedig éppenséggel mostanában vehetjük igazán hasznát, vagyis a karácsonyi vásárlás időszakában.

Az Area Busyness segítségével bármilyen területen meg tudjuk nézni, hogy az mikor számít zsúfoltnak és mikor járnak arrafelé kevesebben. Vagyis vásárlás előtt alaposan felkészülhetünk a vágyott bolt környékének látogatottságából, ki tudjuk sakkozni, hogy mikor is érdemes igazán útnak indulni, mikor járnak arra a legkevesebben.

Ez nem csak a karácsonyi időszak miatt fontos, hanem azért is, mert aki a járvány miatt kerülni szeretné a tömeget, akkor ennek segítségével megteheti azt.

Ugyancsak használható a fejlesztés, ha szabadban lévő érdekességet, karácsonyi vásárt szeretnénk felkeresni.

Az Area Busyness magától felbukkan, ha egy ismert területre navigálunk és ott a felugró ablakban görgetve nézhetjük végig az időpontokat, hasonlóan például az éttermeknél használt változatban.

A Google Maps másik szolgáltatás bővítése pedig az lesz, hogy bevásárlóközpontok, áruházak, vagy éppen repülőtereken is meg tudja mutatni, hogy hol találjuk azt a szuvenír boltot, ahol még a felszállás előtt mindenképpen vásárolnánk valamit, vagy listázza az éttermeket, a nyitvatartási időkkel, így nem kell feleslegesen keresztül-kasul rohangálni a hatalmas épület komplexumokban.

(via Cnet.com)

(Borítókép: Shutterstock) 

Rovatok