Index Vakbarát Hírportál

Változik a Microsoft Office

2021. december 7., kedd 13:55

Elérhetővé teszi a Microsoft az Office programcsomag vizuális frissítését, mellyel jobban igazodnak az új Windows 11 rendszerhez az Excel, a Word, a PowerPoint, a OneNote, az Outlook, az Access, a Project, a Publisher és a Visio alkalmazások.

Az Office 2021 és a Microsoft 365 közül pár felhasználó már láthatja a frissítést, náluk automatikusan élesedhet az új kezelőfelület. Ez lekerekített sarkakat, szürke menüszalagot és a világos vagy sötét témához igazodó színsémát jelent.

Ha valakinek nem tetszik az új felület, az Excelben, Wordben, PowerPointban és OneNote-ban visszatérhet a korábbihoz, ehhez az ablak minimalizálására szolgáló gomb melletti ikonra kell kattintani, majd a megjelenő Hamarosan érkezik menüben az új funkciók kipróbálása kapcsolót átállítani. Az Outlook, az Access, a Project, a Publisher és a Visio alkalmazások egyelőre nem támogatják a régi és az új megjelenés közötti váltás lehetőségét, a cég ígéri, hamarosan ezekbe is érkezik a funkció. Ha valaki bekapcsolja az Excel, Word, PowerPoint vagy OneNote egyikében az új vizuális felületet, az automatikusan bekapcsolja a többiben is.

Szembetűnő változás még, hogy a Gyorsmenü (Quick Access Toolbar) ezentúl alapértelmezetten rejtve van, a Microsoft szerint így egyszerűbb, szebb a kezelőfelület. Jobb klikkel van lehetőség ennek visszaállítására és állandó megjelenítésére is.

A frissítést bétaként már hónapok óta tesztelte a cég, a régi megjelenéshez történő visszatérés opciója csak ideiglenes lesz. További információk és képek a frissítésről a Microsoft oldalán elérhetők.

Rovatok