Index Vakbarát Hírportál

Alakváltós okosórát tervez a Samsung?

2021. december 15., szerda 19:45

Videóbeszélgetésre és filmnézésre alkalmas eszközzé bővülne az óra.

Okosórával kapcsolatos izgalmas szabadalmi kérvényeket adott be a Samsung – derült ki a beadványokat felderítő LetsGoDigital tudósításából. A koreai gyártó által védeni kívánt ötletek ábráin egy olyan okosóra látható, amelynek kerek érintőképernyője egy mozdulattal megnyúlik, a közepén pedig kamera található.

A kijelző bővítése a kizoomolás-csippentés mozdulattal aktiválható és mintegy 40 százalékkal növeli annak méretét. Az okosóra kijelzőjét ugyanakkor középen egy sáv választja ketté, amelyben kamera és villanófény helyezkedhet el.

A Samsung régóta gyárt hajlítható kijelzőjű mobiltelefont, így nem lenne óriási ugrás nekik egy alakváltó okosóra kifejlesztése. A szabadalmi kérvényhez mellékelt ábra szerint a kinyitott állapotában mozifilmek megjelenítésére is alkalmas lehetne egy ilyen csuklón hordható eszköz.

A fotózásra és videóbeszélgetésre használható kamera ugyancsak újdonság lenne. A jelenlegi hírek szerint az egykor Facebookként ismert Meta dolgozik jelenleg két kamerás okosórán. Az Apple órájában jelenleg nincs kamera és nem tudni, hogy terveznek-e ilyet.

(LetsGoDigital, TechRadar, The Verge)

Rovatok