Index Vakbarát Hírportál

Sorban mondják le a résztvevők a 2022-es CES-t

2021. december 23., csütörtök 16:36

Több nagy kiállító, illetve a főszponzor is lemondta a személyes jelenlétet a 2022-es Consumer Electronics Show- (röviden CES) kiállításon. Az amerikai szaksajtó jelentős része sem vesz részt a 2022. január 5–8. közötti Las Vegas-i eseményen, csak online formában követi. A koronavírus omikron-variánsának gyors terjedése és a vírus okozta kockázat áll a lemondott részvétel mögött.

A CES 2021-ben elmaradt, csupán online formában tartottak bemutatókat és konferenciákat, 2022-ben viszont a szervezők úgy gondolták, kellően javult az egészségügyi helyzet ahhoz, hogy személyes jelenléttel is megtartható legyen a konferencia.

A résztvevők és kiállítók közül a főszponzornak számító T-Mobile, valamint a nagy kiállítók közül az Amazon és a Ring, a Meta, a Twitter, a Pinterest, a Lenovo, az iHeartRadio, valamint az AT&T is jelezte, hogy nem vagy csak szimbolikusan lesz ott Nevadában, helyette online formában fogja megtartani bemutatóját. Az LG, a Samsung, a Google, az Intel, a Panasonic, a Sony, a Nikon, a Razer és a Canon egyelőre monitorozza az amerikai vírushelyzet alakulását, egyelőre nem módosított a részvétellel kapcsolatos tervén.

Az AMD és a Samsung korábban a Bloombergnek azt nyilatkozta, limitált részvételt terveztek, a Qualcomm, a OnePlus és a HTC pedig egyelőre ragaszkodik a személyes megjelenéshez. Az Nvidia kizárólag online bemutatót tart majd.

Az amerikai szaksajtó képviselői közül a CNET, az Engadget, a Gizmodo, a Verge, a TechCrunch, a TechRadar és a Tom’s Guide jelezte, hogy az Egyesült Államokban növekvő számú Covid–19-eset miatt nem küld tudósítót a helyszínre.

A kiállítást szervező Consumer Technology Association (CTA) szerdán a Verge-nek azt nyilatkozta, eddig 42 kiállító jelezte, hogy lemondja részvételét, ugyanakkor a CTA szerint sikerült helyükre hatvan másikat találni. A CTA egyelőre nem tervezi a CES lemondását és online térbe költöztetését. A kiállítást 2020-ban megtartották Las Vegasban, 2021-ben elmaradt.

Rovatok