Index Vakbarát Hírportál

Újít a Google Chrome

2022. január 15., szombat 10:49 | aznap frissítve

Újabb bővítéseket kapott a Google Chrome. Az újdonságok egyike nagyon hasznos változás, ami lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó eltávolítsa azokat az adatrészleteket, amelyek a weboldalakra való kattintáskor, illetve az ott eltöltött idő alatt keletkeznek.

A Chrome 97 új adatvédelmi funkciójának köszönhetően a meglátogatott weboldalak kevesebb információt tudnak majd elraktározni a felhasználóról. Az azonban továbbra sem változott, hogy ezek az adatok nem törlődnek automatikusan. A beállítások menüpontban, a webhelybeállításokra kattintva kell kiválasztani a webhelyre vonatkozó adattárolási parancsot.

Egy másik változás inkább kényelmi szempontból lehet hasznos: ha felnagyítunk egy oldalt, akkor bezárás után sem tűnik el ez a beállítás, így ha ismét megnyitjuk a lapot, akkor is a nagyított verziót látjuk majd.

Azok az internetezők, akik HDR-monitort használnak, a Chrome 97-ben ilyen megjelenítés mellett töltik be azokat a lapokat, amelyek HDR-videót is tartalmaznak. Ezt a beállítást azonban szintén külön engedélyezni kell – írja a HVG.

Rovatok