Index Vakbarát Hírportál

Fizetős szolgáltatást tesztel Amerikában az Instagram

2022. január 21., péntek 17:56

Tíz tartalomgyártóval indított fizetős szolgáltatásra tesztet az Instagram az Egyesült Államokban. Pénzért a követők exkluzív tartalmakhoz férhetnek hozzá, és ha kommentelnek, hozzászólásaik mellett jelzi majd a rendszer, hogy előfizető írta azt.

A tesztet tíz nagy és népszerű tartalomgyártóval együttműködve indította az Instagram, köztük van például a kosárlabdázó Sedona Prince, a tornász Jordan Chiles és az asztrológus Aliza Kelly – írja a Verge. Követőik havidíjas rendszerben fizethetnek 0,99 és 99,99 dollár közötti összeget az extra tartalmakért, amelyek első körben előfizetői exkluzív élő adások és csak előfizetők által látható sztorik. 2023-ig a havidíjból befolyó összeget az Instagram nem vámolja meg, a pénz egyenesen a tartalomgyártóhoz kerül.

A projektben részt vevő Instagram-sztárok sorát bővíteni tervezik. A vállalat közleménye szerint az a céljuk a projekttel, hogy beszámítható jövedelmet biztosítson a tartalomgyártóinak. Az Instagram mellett a Twitter is bevezetett 2021-ben fizetős opciót, ahogy vannak külön ilyen jellegű szolgáltatásra szakosodott szolgáltatások is, mint a Patreon, a Substack vagy a házipornós oldallá lett OnlyFans.

Rovatok