Index Vakbarát Hírportál

Ha elavult a mobilja, ezeken a helyeken támogatással cserélheti korszerűbbre

2022. február 9., szerda 19:00

Közel ötven kereskedő mintegy 700 kereskedelmi pontján nyílik lehetőség az elavult 3G-s mobilkészülékek lecserélésére modern, legalább 4G-képes telefonra országszerte. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakmai irányításával működő program készülékenként 20 ezer forint támogatást nyújt.

A kereskedői regisztráció az NMHH által finanszírozott mobilkészülékcsere-támogatási programban január 31-én zárult le. A támogatás február 14-től az ország minden pontján, csaknem 700 helyszínen vehető igénybe.

A hatóság az első időszakban a használatban lévő 3G-s, májustól pedig már a 2G-képes mobiltelefonok cseréjéhez is 20 ezer forintos támogatást nyújt az új, minimum 4G-képes készülék vásárlásakor.

Az NMHH kezdeményezésének célja, hogy biztosítsa a gyors és kényelmes mobilkommunikációból fakadó lehetőségeket a használt, régi készülékek tulajdonosai számára – tájékoztatta a hatóság az MTI-t.

A programmal elsősorban a rászorulóknak kívánnak segíteni a készülékváltásban, ezért a támogatás maximum 120 ezer forint értékű készülékekre használható fel. A támogatás igénybevételéhez a használt mobiltelefonokat a kereskedőknél kell leadni, a megsemmisítésükről ők gondoskodnak.

A kezdeményezéshez az országos kereskedelmi láncok, valamint a mobilszolgáltatók és a műszaki áruházak mellett több kisebb, mobiltelefonnal foglalkozó kereskedő is csatlakozott.

A részt vevő üzletek listája ide kattintva érhető el.

Rovatok