Háromdimenziós nyomtatóval készítettek tiramisut az olaszországi Villorba egyik szakiskolájában.
Az észak-olasz Treviso város melletti Villorba pékeket és cukrászokat képző iskolájának keddi bemutatóján egy spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusát tesztelték. A szükséges hozzávalókból készített masszákat betöltötték a gépbe, amely elkészítette a leghíresebb olasz desszertet, a tiramisut.
Az eredmény tökéletesen ehető édesség lett,
amely különböző formákban és méretekben is előállítható. Az iskola a következő hetekben más receptekkel is teszteli a gépet.
A tiramisu – amelynek neve azt jelenti, vidíts fel – Trevisóból származik. A város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el.
A leginkább elfogadott történet szerint a tiramisu nevet először 1970-ben használta a Le Beccherie trevisói étterem, onnan terjedt el nagyon gyorsan az egész világon.
A recept alkotója az étterem séfje, Roberto Linguanotto és tulajdonosai, Ado és Alba Campeol volt – írja az MTI. Ado Campeol, a tiramisu atyja tavaly októberben 93 éves korában meghalt.