Index Vakbarát Hírportál

Olaszország leghíresebb desszertjét háromdimenziós nyomtatóval készítették el

2022. május 4., szerda 17:56

Háromdimenziós nyomtatóval készítettek tiramisut az olaszországi Villorba egyik szakiskolájában.

Az észak-olasz Treviso város melletti Villorba pékeket és cukrászokat képző iskolájának keddi bemutatóján egy spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusát tesztelték. A szükséges hozzávalókból készített masszákat betöltötték a gépbe, amely elkészítette a leghíresebb olasz desszertet, a tiramisut.

Az eredmény tökéletesen ehető édesség lett,

amely különböző formákban és méretekben is előállítható. Az iskola a következő hetekben más receptekkel is teszteli a gépet.

Trevisóból indult világhódító útjára a tiramisu

A tiramisu – amelynek neve azt jelenti, vidíts fel – Trevisóból származik. A város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el.

A leginkább elfogadott történet szerint a tiramisu nevet először 1970-ben használta a Le Beccherie trevisói étterem, onnan terjedt el nagyon gyorsan az egész világon.

A recept alkotója az étterem séfje, Roberto Linguanotto és tulajdonosai, Ado és Alba Campeol volt – írja az MTI. Ado Campeol, a tiramisu atyja tavaly októberben 93 éves korában meghalt.

Rovatok