Index Vakbarát Hírportál

Nem akart bejárni, lemondott az Apple egyik igazgatója

2022. május 31., kedd 13:23

A járványnak vége, de az emberek mégsem akarnak visszatérni az irodába.

Lemondott pozíciójáról és elhagyja az Apple-t Ian Goodfellow, aki három évig volt az óriásvállalat gépi tanulásért felelős igazgatója. Goodfellow elárulta, hogy azért döntött a távozás mellett, mert az Apple felülvizsgálta otthoni munkával kapcsolatos szabályait, és kötelezővé tette a bejárást.

Azt gondolom, hogy a rugalmasság lett volna a legjobb döntés a csapatomnak

– fogalmazott kiszivárgott búcsúlevelében.

Ian Goodfellow a Google szenior kutatója volt, 2019-ben vadászta el az Apple, és a generatív ellentétes neuronhálók atyjaként ismert, ami egy széles körben ismert, sikeres megoldás, amely például nem létező emberek valóditól alig megkülönböztethető arcképeinek generálására képes.

Goodfellow döntése gyakorlatilag a globális koronavírus-járvány egyik utóhatásának tűnik, amely a társadalmi távolságtartás és az otthoni munka elterjedésével, úgy tűnt, hogy tartós átalakulást okoz majd a munka világában. Annak ellenére, hogy szinte minden felmérés kimutatta, hogy a munkavállalók nagyobb rugalmasságra vágynak, és megtartanák az otthoni munka lehetőségét, még a legprogresszívebb cégek is haladéktalanul megkezdték a visszarendeződést.

Az Apple irodáiban április 11-én kezdődött el az alkalmazottak fokozatos visszaszoktatása az irodai környezetbe, és május 23-tól már heti három napot benn kell tölteniük a dolgozóknak. A restauráció azonban nem aratott osztatlan sikert, egy belső felmérés szerint ugyanis az Apple-dolgozók jelentős része aktív álláskeresést folytat, hogy elkerülje az irodát. A három legfőbb okként a fertőzésveszélyt, a vállalat mérgező belső légkörét, valamint a munka-magánélet egyensúlyát jelölték meg.

(9to5MacApple Insider)

Rovatok