Index Vakbarát Hírportál

A Roszkoszmosz főigazgatója: Már tanulmányozhatnak minket az ufók

2022. június 12., vasárnap 07:23

Dimitrij Rogozin, a Roszkoszmosz főigazgatója elmondta, hogy egyetért azzal az elmélettel, hogy más bolygókon is létezhet intelligens élet. Szerinte ezt közvetve bizonyítják a szovjet pilóták történetei az ufókhoz hasonló megmagyarázhatatlan jelenségekről.

A főigazgató érvként az ősrobbanás elméletét hozta fel, ami szerinte más világokban vagy a „külső űrben” történhetett, amely ma már elérhetetlen a földlakók számára.

A Roszkoszmosz vezetője beszélt továbbá a szovjet pilóták tanúvallomásairól is, akik a hetvenes években repüléseik után „ceruzát ragadtak, és lerajzolták, amit láttak”. A NASA képviselői is hasonló megmagyarázhatatlan jelenségekről beszéltek − tette hozzá.

Megszámlálhatatlanul sok olyan tényező lehet, amely kedvező az élet kialakulásához, beleértve az intelligens életet is 

− mondta el Rogozin a Rosszija 24 televíziócsatornának adott interjújában.

Véleménye szerint létezhet egy fejlettebb civilizáció, és a fejlettebb technológiák lehetővé tehetik számukra, hogy diszkréten tanulmányozzák a Földet anélkül, hogy beavatkoznának a dolgok természetes menetébe.

Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik mikrobákat tudnak tanulmányozni, és minket is tanulmányozhatnak úgy, mint mi a mikrobákat

− zárta mondandóját az állami vállalat vezetője.

(Borítókép: Dimitrij Rogozin. Fotó:  Money Sharma / AFP)

Rovatok