Index Vakbarát Hírportál

Tökéletesen működik a házi készítésű, 3D nyomtatású lőfegyver, amelyet egy tizenéves fiú készített

2022. június 14., kedd 11:50

Egy ausztrál tinédzsert fegyverrel kapcsolatos bűncselekményekkel vádoltak meg, miután a rendőrség lefoglalt egy teljesen működőképes lőfegyvert, amelyet állítólag otthon készített egy 3D nyomtatóval.

A nyugat-ausztráliai rendőrség megtalálta a fegyvert és számos más lőfegyvert, miután június elején házkutatási parancsot hajtottak végre a 18 éves fiú otthonában.

Ez a lőfegyver, bár játéknak tűnik, képes arra, hogy komoly károkat okozzon a közösségünkben – mondta Blair Smith nyomozó.

Mélységesen aggasztó, hogy ez a fiú képes volt otthonában egy 3D nyomtatóval és könnyen hozzáférhető anyagokkal előállítani ezt a lőfegyvert.

Szigorúbb fegyvertartási törvény, kevesebb tömeges lövöldözés

A műanyag fegyver 15 lövést képes leadni a ravasz egyetlen meghúzásával. A rendőrség állítása szerint két nap alatt készült el, az anyagok kevesebb mint 10 ezer forintba kerültek.

Tavaly a nyugat-ausztráliai kormány javasolta a fegyvertörvények módosítását, hogy illegálissá tegye a műanyag 3D-s lőfegyverek gyártását. A javaslat szerint legfeljebb 10 év börtönbüntetéssel sújtanák azt, akit az elkészítésükhöz szükséges tervekkel vagy utasításokkal kapnának rajta. Ausztráliában a civileknek tilos a teljesen automata fegyverek birtoklása, és minden más fegyvertartás szigorúan szabályozott, és csak 18 éven felüli, érvényes engedéllyel rendelkező személyek birtokolhatják – írja a CNN.

Rovatok