Index Vakbarát Hírportál

A lelkiismeretes kannibálok örülhetnek: itt vannak a hamis emberihús-burgerek

2022. július 4., hétfő 19:43

Egy növényihús-márka szokatlan, kannibalista úton próbálja rávenni az embereket, hogy kipróbálják a terméküket.

Az európai Oumph! cég kifejlesztette a Human Meat Plant-Based Burgert – egy olyan hamburgert, amelynek az íze szerintük pont olyan, mint az emberé – azok számára, akik hajlandók a hamis emberi húsnak hódolni.

„Pillanatok alatt kifejlesztettük ezt a burgert, amint megtudtuk, milyen ízre és textúrára vágyunk” – mondta az Oumph! társalapítója, Anders Linden egy YouTube-videóban. A tavalyi halloween idején a cég egy food truckot állított fel  Stockholmban, ahol „a legijesztőbb növényi alapú ételeket” szolgálták fel – írja az  Insider .

A cég egy reklámot tett közzé, baljós hangalámondással fűszerezve, amely sötét jeleneteket ábrázol egy konyhában, ahogy egy szakács az emberalapú húst fejleszti. Ezután arra kérik fel az embereket, hogy kóstolják meg.

A kampány mögött álló madridi ügynökség azt mondta, hogy meg akarták győzni a húsimádókat arról, hogy a növényi alapú termékek bármilyen hús ízét vissza tudják adni.

Megoldásként pedig felmerült, hogy készítsünk egy ízletes, növényi alapú, emberi húsból készült hamburgert

– mondta Tomas Ostilglia, az ügynökség kreatív igazgatója.

Ez a kampány ezüstdíjat nyert a Cannes Lions fesztiválon, a kreatív marketingszakma nemzetközi megmérettetésén. Maga a burger szójával, gombával és búzafehérjével, valamint növényi alapú zsírokkal és egy titokzatos fűszerkeverékkel készül. „A termék kifejlesztése során egyetlen ember sem sérült meg” – hangsúlyozta viccesen a vállalat. 

Rovatok