Index Vakbarát Hírportál

Önjáró házakat tervezett egy bolgár grafikus

2022. július 28., csütörtök 11:28

Az ingatlan hat robotlábbal képes mozogni és a legnehezebb terepekre is átköltözni. A tervező szerint ötlete megvalósítható, és nagy igény lenne a teljes panorámás önjáró házakra.

Egyelőre a ház még nem létezik, de a bolgár grafikus Encho Enchev mielőbb szeretné, ha sikerülne a prototípust felépíteni. Az Arstation oldal beszámolt arról, hogy a mobil nyaraló egyelőre csak egy koncepció, két fő és egy kisállat számára alkalmas önjáró házat tervezett, ami robotlábak segítségével képes a helyváltoztatásra.

Mint írják, ez egy olyan építészeti megoldást jelenthet, aminek segítségével nehezen megközelíthető terepre is lehet eljuttatni az épületet. A mechanikus lábakon 5 centiméteres csúszásgátló gumitalpak is vannak. A költözés és a nyaralás így új értelmet nyerhet

A berendezése minimalista, az okos üvegfalak minden irányból biztosítják a panorámát, ennek ellenére az épületbe nem lehet belátni, este pedig besötétednek az ablakok, és a hajnali napfényt is blokkolják. Az ötletgazda önfenntartónak képzelte el az épületet azzal, hogy a belső energiaellátást a külső napelemek biztosítják. A kihajtható teraszán pedig akár egy tó közepén „leparkolva” vele is grillezni.

Rovatok