Index Vakbarát Hírportál

Mostantól új helyről is letölthető a Viber

2022. augusztus 28., vasárnap 09:32

Letölthető a Viber üzenetküldő alkalmazás a Microsoft Store-ból számítógépre is, mobilra pedig a Samsung Galaxy Store-ból. A Viber több új funkcióval fejlesztette az alkalmazást.

Az asztali Viber-felhasználók körülbelül 90 százaléka Windows rendszert futtató gépet használ, az aktív androidos felhasználóknak pedig 38,1 százaléka samsungos, így a frissítés meghatározó mérföldkő mindkét felhasználói csoport számára – közölte a Rakuten Viber.

A cég szerint a frissítésnek köszönhetően a felhasználók mindkét platformon könnyedén letölthetik a Vibert.

Az Európai Távközlés-felügyelő Hatóság (BEREC) betiltotta azt a gyakorlatot, amely bizonyos alkalmazásokat – köztük a Facebook Messenger, WhatsApp, Viber ünezetküldőket – mentesített a szolgáltatók által előírt adatkorlátok alól.

A Microsoft alkalmazásáruházából több mint 669 000 alkalmazás tölthető le. A Samsung Galaxy Store 125 országban elérhető. Mindkét felület több milliárd aktív felhasználóval rendelkezik.

A népszerű üzenetküldő néhány hónapja vezette be a kétlépcsős hitelesítést: az extra biztonsági lépés lehetővé teszi az üzenetküldő felhasználói számára, hogy PIN-kód és e-mail segítségével hitelesítsék fiókjukat. 

A Rakuten Viber emlékeztet, a közelmúltban fontos mérföldkövet ért el: több mint egymilliárd felhasználó töltötte le az alkalmazást a Google Play áruházból androidos eszközökre – szúrta ki a hvg.hu

Rovatok