Index Vakbarát Hírportál

Műholdas üzenetküldésben az Apple csak a második a kínai gyártó után

2022. szeptember 10., szombat 09:35

Az első telefongyártó, amely műholdas üzenetküldést adott hozzá a készülékeihez, a Huawei, nem pedig az Apple.

A Huawei bejelentette a Mate 50 sorozatot, egy nappal az Apple szeptemberi eseménye előtt, és egy olyan funkciót adott hozzá a készülékeihez, amelyet az új iPhone 14 kínálatába is várhatóan bekerül: a műholdas kommunikáción keresztül történő szövegküldést. 

A műholdas segélykérés egy új és hasznos tulajdonság, mellyel lényegében a segélyhívó szolgáltatásokkal vehetjük fel a kapcsolatot.

Csak néhány kérdést kell megválaszolni, pár gombnyomás, és a telefon összegyűjti a leghasznosabb információkat a pontos helyzetünkről, amit továbbít a hatóságoknak és vészhelyzet esetén a kontaktjaink közül a vészhelyzet esetén értesítendő, általunk megadott telefonszámra is küld egy üzenetet az Apple rendszerén át. Ehhez viszont tiszta égbolt szükséges és akár 15 percig is eltarthat az adatok elküldése.

A Huawei a Verge szerint egy nappal megelőzte az Apple-t a szolgáltatással, mivel a kínai gyártó Mate 50-je és Mate 50 Prója a BeiDou műholdakkal már a navigációt is lehetővé teszi rövid szöveges üzenetek mellett még akkor is, ha nincs térerő.

Rovatok