Index Vakbarát Hírportál

Kézbe vettük a legújabb iPhone-okat, megvan az új menőfaktor

2022. szeptember 16., péntek 13:50 | aznap frissítve

Szeptember 16-án hivatalosan is elérhetővé vált a közel két hete bejelentett új iPhone-modellek többsége, a nagy napot a magyarországi iSTYLE pedig egy közel egyórás eseménnyel ünnepelte, amelynek keretén belül a hazai sajtó tagjai végre testközelből is megnézhették a készülékeket. A bemutatóra az Index is hivatalos volt.

Az új készülékek az első benyomások alapján pontosan azt nyújtják, amit előzetesen várni lehetett tőlük: az alap iPhone 14 külsőre szinte megkülönböztethetetlen az iPhone 13-tól, egyedül a készülékek színárnyalatai változtak, az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max azonban már egy szignifikánsabb frissítés lett.

Hét év után végre nőtt a főkamera megapixeleinek száma, a kijelző ezúttal már soha nem kapcsol ki, a notchot pedig felváltotta a Dynamic Island, mely első blikkre az új készülékek egyik legnagyobb menőfaktora lehet.

Köszönjük a magyar Apple-vásárlók bizalmát, akik most meggyőződhetnek arról, hogy megérte várni. Az új készülékek amellett, hogy számos különleges innovációt tartogatnak, hasznos biztonsági funkciókkal is kiegészültek, és a leghosszabb iPhone-akkumulátor-idővel rendelkeznek. Ahogy az egész világon, Magyarországon is óriási várakozás előzte meg a piaci megjelenést: idén itthon minden eddiginél nagyobb számban érkezett előrendelés az új iPhone 14 telefonokra

– mondta el Gyarmati Csaba, az iSTYLE regionális igazgatója.

Mint azt korábban említettük, a mai nap folyamán az Apple legújabb készülékeinek csak egy része jelent meg, a második generációs AirPods Pro és az Apple Watch Ultra érkezése szeptember 23-ra, míg az iPhone 14 Plus hazai megjelenése október 6-ra várható – szerencsére azonban az iPhone 14 Pro Max és az Apple Watch Series 8 már a szerkesztőségünkben van, így alig várjuk, hogy a következő napokban minden porcikájukat szemügyre vegyük.

(Borítókép: Gábor Zoltán / Index)

Rovatok