Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz elérhető a Huawei eszközein az HBO Max

2022. szeptember 20., kedd 13:49

Teljesen beszünteti a Huawei készülékek támogatását a világ egyik legnagyobb online videostreaming-platformja, az HBO Max.

Nem támogatott státuszba kerültek a Huawei mobilkészülékei és tabletjei az HBO Maxnál, így a jövőben a kínai gyártó készülékeinek tulajdonosai nem tudják majd sem letölteni, sem frissíteni a tartalmak lejátszásához szükséges applikációt. A világ egyik legnépszerűbb előfizetéses online videostreaming-platformja tegnap e-mailben tájékoztatta az érintett felhasználókat a változásokról − írta meg a HWSW.

A tájékoztatóban nem szerepel, hogy a támogatás pontosan mikortól szűnt vagy szűnik meg, illetve mely Huawei készülékek érintettek, a szöveg mindössze azt közli, hogy

az HBO Max app a továbbiakban nem lesz elérhető a Huawei telefonokon és táblagépeken. Ez azt jelenti, hogy nem lehet frissíteni vagy újrainstallálni az HBO Maxot ezeken az eszközökön.

A szolgáltató a támogatott készülékeket felsoroló weboldalára irányítja a felhasználókat, ahol az androidos készülékekre vonatkozó panelnél azt közli, hogy a Huawei okostelefonok és tabletek már nem támogatottak.

Nem egyértelmű, hogy az a felhasználó, aki korábban már telepítette az applikációt, a jövőben le tud-e játszani bármilyen tartalmat meglévő Huawei készülékén a régebbi verzióval, vagy mindennemű lejátszási lehetőség megszűnik az érintett modelleken.

Mivel az HBO Max a Huawei saját mobilos ökoszisztémájában (HMS) soha nem volt hivatalosan támogatott, ezért a változás egyértelműen azokat a készülékeket érinti, melyek teljes Google Play Services-licenccel rendelkeznek, vagyis jellemzően a 2019-ben vagy azelőtt gyártott típusokat, Android-verziótól függetlenül.

(Borítókép:  Dogukan Keskinkilic / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok