Index Vakbarát Hírportál

Októberben ismét termékdömpinget tarthat az Apple

2022. október 3., hétfő 12:18

Akárcsak a korábbi években, idén sem ér véget szeptemberrel az újabb Apple termékek bejelentése.

Mint arról már korábban az Index is beszámolt, meglehetősen fontos heteken van túl az Apple, szeptember elején ugyanis leleplezték az iPhone-ok új generációját, de érkezett egy teljesen új Apple Watch-modell is, illetve a második generációs AirPods Pro bemutatkozott – ezzel azonban nem ér véget az év a vállalat számára.

Akárcsak korábban, októberben is méretes termékdömpingre számíthatunk: ezúttal a hangsúly az iPadeken és a Maceken lehet – akárcsak a korábbi években. Nem nehéz kitalálni, hogy a nyári frissítés után új MacBook Airre már nem számíthatunk, a tavaly újratervezett MacBook Próknak azonban simán láthatjuk a következő generációját.

Ezekben a laptopokban már az Apple új, M2 Pro és M2 Max nevekre keresztelt chipjei ketyegnének, melyek természetesen a korábbi modellekhez viszonyítva gyorsabb CPU-val és erősebb GPU-val rendelkeznek majd, nagy előrelépésre azonban nem érdemes számítani. Szintén frissítést kaphat a Mac mini, mely előreláthatólag szintén megkapja az új MacBook Airben is pihenő M2-es chipet, felár ellenében azonban minden bizonnyal majd M2 Próval is lehet majd kérni, mely szintén újdonság az előző generációhoz képest, az ugyanis csak egyetlen konfigurációval volt elérhető.

Szintén frissülhet a belépő szintű iPad, mely hosszú évek után végre új dizájnt kaphat, illetve az iPad Prókra is ráférne már egy kis ráncfelvarrás, a jelenlegi generáció ugyanis több mint másfél éves. A hónap sztárja ezeken felül az új, már kizárólag Apple-chippel szerelt Mac Pro lehet, amelyet az M2 Extreme hajthat, az almás cég valaha készített legerősebb SoC-je.

Más lesz, mint eddig

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója és Apple-szakértője szerint azonban az idei október más lesz, mint a korábbiak  egy nagyszabású esemény helyett az Apple ugyanis előreláthatólag csak egy sajtóközleménnyel jelenti majd be az új termékeket, ami, valljuk be, meglehetősen fura lépés lenne. A pletykák szerint temérdeknyi új készülék van az almás cég tarsolyában, melyek jóval többet érdemelnek, mint holmi sajtóközlemény, főleg azok után, hogy idén tavasszal „csupán” a Mac Studio és a harmadik generációs iPhone SE miatt is előadást tartottak. Egy biztos: az Apple még nem küldte ki a meghívókat, így kíváncsian várjuk, mit lépnek majd.

(Borítókép:  Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images)

Rovatok