Index Vakbarát Hírportál

Fejlesztői sem használják Zuckerberg metaverzumát

2022. október 7., péntek 12:49

Egy kiszivárgott belső jelentés szerint ramaty a Horizon Worlds.

Komoly minőségi problémákkal küzd és saját fejlesztői sem használják a Meta metaverzumos közösségi alkalmazását a cégtől kiszivárgott belső levelek szerint, amit a Verge közölt.

A szeptember közepén született egyik írást a Facebookot is üzemeltető vállalat metaverzumért felelős igazgatója, Vishal Shah írta. E szerint a fejlesztőcsapat csak a minőségi és teljesítménybeli problémák orvoslásával foglalkozhat.

A jelenlegi visszajelzések szerint az alkotók, a felhasználók, tesztelők és a saját csapatunk a stabilitási problémák és programhibák miatt a közönség számára nehéz a Horizon varázslatának megtapasztalása. Ahhoz, hogy az élmény élvezhető és visszacsalogató legyen, első körben használhatónak és jól megcsináltnak kell lennie

– fogalmazott.

A Minecraft, Roblox és Fortnite élményének és népszerűségének utolérésére törekvő fejlesztés az egyik fő termék, amivel a vállalat a metaverzum fejlesztésébe beszáll, és ami miatt Facebookról Metára cserélték a nevüket.

Shah szerint az egyik legnagyobb probléma, hogy maguk a fejlesztők sem használják a környezetet.

Miért van ez? Miért nem szeretjük annyira a terméket, hogy mindig ezt használjuk? Az igazság, ha mi nem szeretjük, hogyan várhatjuk el, hogy a felhasználók szeressék?

– írta a vezető, aki ezt követően közölte, hogy számonkéri a csoportvezetőkön, hogy a csapatuk legalább hetente egyszer használja a Horizon Worldszöt.

A cég szóvivője a Verge-nek elmondta, hogy továbbra is úgy gondolják, hogy a metaverzum a számítástechnika jövője, és tovább dolgoznak a minőség javításán – írja a The Verge.

Rovatok