Index Vakbarát Hírportál

Lezárult az ország első logisztikaitársasjáték-bajnoksága

2022. november 21., hétfő 21:19

Nyolc régió 24 diákja osztozhatott a több mint kétmillió forinton Vácon, a Piarista Kilátó Központban az első hazai fejlesztésű logisztikai társasjáték, a PROFI-T-ABILITY köré rendezett országos bajnokság döntőjén.

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja (NLV Klub) által megalkotott PROFI-T-ABILITY logisztikai társasjáték célja, hogy kapcsolatot teremtsen a középiskolás diákok, a nagyvállalatok és az oktatási intézmények között, így segítve a diákok pályaorientációját. A versenyt útjára indító NLV Klubnak több mint 150 tagja van, akik között termelőcégek és multinacionális nagyvállalatok, valamint logisztikai, raktározási és ellátási láncok vezetői szerepelnek.

2021-ben, a Covid-járvány idején kezdték el a PROFI-T-ABILITY játék fejlesztését, amely idén őszre nyerte el végleges formáját. Közlésük szerint ezt követően nyolc régió nagyvárosában – Debrecen, Pécs, Győr, Székesfehérvár, Kecskemét, Miskolc, Budapest és Vác – a Szakképzési Centrumok bevonásával kezdtek neki a versenyek megszervezésének. Ezeken összesen 192 diák mérette meg magát, és minden régió három legjobbja jutott be az országos bajnokság döntőjébe. 

A játék alapvetően a pénzügyi, stratégiai és logikai készségeket fejleszti, és a valós életen alapulva bemutatja a logisztika egy szeletét. A játék során 3D-nyomtatott kamionokkal kell árut szállítani a raktárak között, azonban az áruk értéke folyamatosan változhat, akárcsak valós piaci körülmények között. A cél, hogy a játékos úgy alakítsa a stratégiáját, hogy helyzetbe tudja hozni magát a versenytársaival szemben, és minél több profitra tegyen szert.

A rendezvényen egyebek mellett olyan nagyvállalatok vettek részt szponzorként, mint a Magyar Posta Zrt., az Unilever Hungary Kft., a Chep Magyarország Kft., a SEWS Komponens és Elektronika Európa Kft., az OrbicoHungary Kft., a Ghibli Kft., a Leax Hungary Kft., a Timocom GmbH és a Gyermelyi Kft. – mondta el Szász Levente, az NLV Klub főtitkára.

A bajnokság győztese Réti Dániel lett a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Belvárosi Technikumból, aki ezzel 125 ezer forintos fődíjat szerzett magának és iskolájának. Második helyet szerzett Balázs Bálint, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Szász Ferenc Kereskedelmi Technikumából, harmadik helyen pedig Bakonyi Márk végzett a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vajda János Technikumából. 

Rovatok