Index Vakbarát Hírportál

Egy rossz mozdulattal okozott több tíz milliós kárt az újdonsült légiutas-kísérő

2023. január 19., csütörtök 18:39

Több tíz millió forintos kárt okozott a brit nemzeti légitársaság személyzetének egy tagja. Az utaskísérő bakija miatt négyórás késéssel indult el egy Lagosba tartó járat.

Kínosra sikerült a British Airways újdonsült légiutas-kísérőjének első munkanapja, az újonc egy mozdulatával mintegy 50 ezer font (22,5 millió forint) kárt okozott a légitársaságnak. 

A The Independent szerint a személyzet tagja a társaság Lagosba tartó járatán felszállás előtt véletlenül kinyitotta az egyik vészkijárati ajtót, aminek következtében kinyílt a repülőgép felfújható csúszdája. A történtek miatt a mentőszolgálat munkatársai nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy elhárítsák a vélt problémát. 

Az utaskísérő bakija miatt végül több mint négy órát késett a felszállás és a személyzet összes tagja azon dolgozott, hogy a gépet ismét repülőképes állapotba hozzák. Valamint több mérnököt is a helyszínre küldtek, akik először megpróbálták eltávolítani a csúszdát, majd arra jutottak, hogy a repülőgépnek csúszdacserére van szüksége. 

A társaság végül úgy döntött, egy másik repülőgéppel folytatják a munkát. A csalódott utasoknak pedig étel- és italutalványokat osztottak a többórás várakozás és késés miatt. 

Egy elszállt csúszda, egy eligazítás, egy elhárítás, két éjszaka Lagosban és egy nagyon fáradt legénység 

– tweetelte a személyzet egyik tagja az incidenssel kapcsolatban.

Rovatok