Index Vakbarát Hírportál

A mesterséges intelligencia megmutatja, milyen lesz Európa térképe 2100-ra

2023. március 2., csütörtök 13:01

Európa országainak határai sokszor módosultak a történelem folyamán. Most egy felhasználó megkérdezett egy mesterséges intelligenciát, hogy vajon hogyan fog kinézni a kontinens 2100-ban. A végeredmény meglehetősen meglepő lett.

Az Amazing Mapsre feltöltött térkép azt mutatja, hogy a különösebben nem részletezett politikai változások eredményeképpen négy nagy szövetségi rendszer fog létrejönni a kontinensen: az Európai Szövetség, a Benelux államok, az Északi Unió, valamint − a jelenleg látható geopolitikai mozgásokból valóban logikusan kikövetkeztethető módon − Jugoszlávia és Dánia uniója.

A program a brexitet is továbbgondolta. 2100-ra Nagy-Britannia teljes területét Skócia fogja elfoglalni, míg Észak-Írország az unionisták őszinte sajnálatára beolvad Írországba. A történelemben nem példa nélküli módon Lengyelország eltűnik a térképről, viszont komoly erőnek tűnik a létrejövő Ausztroszlovákia, valamint a Görögországgal összeolvadt Bulgária. A Krím önálló entitásként az Európai Szövetséghez fog csatlakozni.

Az MI szerint Kárpátalja ismét Magyarország része lesz, de talán még fontosabb változás a Lett Birodalom megalakulása.

Hogy a mesterséges intelligencia milyen következtetések alapján jutott a fent látható eredményre, arról nincsenek információk. 

Rovatok