Index Vakbarát Hírportál

Különböző személyiségei lesznek a Bing csevegőrobotjának

2023. március 4., szombat 10:29

A Microsoft mérnökei kihúzták az őrületből, de szeretnék, hogy szórakoztató maradjon.

A Microsoft szerdán közölte, hogy internetes keresőjük, a Bing készülő, mesterséges intelligenciával támogatott csevegő változata több személyiségtípussal rendelkezik. A robot lehet kreatív, kiegyensúlyozott vagy precíz, ami természetesen hatással van a kérdésekre adott válaszokra és találatokra is.

A Bing Chat OpenAI által fejlesztett mesterséges intelligenciáját február 7-i bejelentését követően a tesztelésnél a felhasználók rövid idő alatt őrületbe kergették, és rávették, hogy fenyegesse őket. A Microsoft szakemberei azóta sikeresen leküzdötték az ilyen kitöréseket azzal, hogy jelentősen korlátozták a szolgáltatáson folytatható beszélgetés időtartamát. Ezzel egy időben azon is dolgozni kezdtek, hogy ne vesszen el teljesen a szolgáltatás szórakoztató jellege – ezt a problémát kezelik most a gombbal választható személyiségek.

Kreatív módban a robot gyakrabban rukkol elő improvizált, nem feltétlenül praktikus vagy veszélytelen megoldásokkal. Precíz üzemmódban ugyanakkor elővigyázatos, és nem mond semmit, ha nem tudja a pontos választ. A szolgáltatás kiegyensúlyozott működési módban adja a leghosszabb, weboldalakkal és idézetekkel tűzdelt válaszokat.

A Microsoft folyamatosan tovább finomítja a nagy érdeklődés által övezett alkalmazást, amelyet jelenleg várólistáról bejutott kiválasztottak próbálhatnak ki.

(Ars Technica)

Rovatok