Index Vakbarát Hírportál

Ilyen lesz a vakáció 50 év múlva

2023. március 27., hétfő 08:43

A jövőkutatók úgy vélik, hogy a nyaralás teljesen máshogy néz ki 50 év múlva. Víz alatti szállodák, 3D nyomtatott ételek és ruhák, intelligens ágyak, biometrikus útlevelek – állítólag a jövőben mindez a szerves része lesz egy átlagos vakációnak.

Az EasyJet légitársaság és utazási cég közzétett egy, az utazás jövőjéről szóló jelentést, melyet egy jövőkutatókból álló csoport készített. E szerint a jövőben a kevésbé gazdag vendégek is víz alatti szállodákban pihenhetik ki fáradalmaikat.

és BÁRMIT is kívánjon meg a KEDVES VENDÉG, EGY SPECIÁLIS 3D NYOMTATÓ SZÓ SZERINT BÁRMILYEN ÉTELT ELKÉSZÍT A SZÁMÁRA (persze csak azután, hogy leadta a rendelést). 

De nemcsak ételt, hanem ruhákat is képesek lesznek készíteni 3D nyomtatással az ügyfelek méretei alapján. A jövőkutatók úgy vélik, 2070-re minden turista a kívánt keménységűre beállított, intelligens ágyon fekve hallgathatja majd a helyi látnivalókról szóló érdekességeket egy hologramos segéd előadásában.

Elképzelésük szerint a reptéri biztonsági ellenőrzésen való átjutás gyerekjáték lesz, mivel

KÉZZEL FOGHATÓ ÚTI OKMÁNYOK HELYETT A SZÍVVERÉSÜNK EGYEDI BIOMETRIKUS KÓDJA ALAPJÁN azonosítanak be MINKET.

A repülőút pedig az utas testalkatának, magasságának, súlyának és hőmérsékletének megfelelően változó üléseknek köszönhetően olyan kényelmes lesz, amilyet ma még el sem tudunk képzelni.

A szokatlan jelentést az EasyJet által megbízott kutatócsoportot készítette, akik kitartanak amellett, hogy mindez nem csak az extrém gazdagok kiváltsága lesz. Mindennek a célja az volt, hogy kiderítsék, hogyan néznek ki a jövő utazásai – közölte a fapados légitársaság a Mirrorral. Azt is hozzátették:

50 évvel ezelőtt még a fapados légitársaságok gondolata is csak távoli álomnak tűnt.

Rovatok