Index Vakbarát Hírportál

Kész letaszítani a trónról az LG-t a Samsung

2023. április 6., csütörtök 08:01

Egy exkluzív sajtótájékoztató keretein belül idehaza is bemutatta új, prémiumkategóriás tévécsaládját a Samsung, mellyel a lehető legszélesebb felhasználói kört szeretné kiszolgálni a dél-koreai gyártó. Az új tévék között találunk 4K- és 8K-felbontásúakat, valamint Neo QLED- és OLED-technológiát használókat is, így valóban egy rendkívül széles termékpalettával állunk szemben.

Az elmúlt években meglehetősen kaotikus volt a Samsung tévéfelhozatala, a 2023-as új generációs készülékekkel azonban a vállalat elhatározta, hogy megpróbálják egységesebbé tenni felhozatalukat, legyen szó akár a teljesítményről és a képességekről, akár a készülékek kinézetéről. Többek között ennek köszönhető az is, hogy a ma bemutatott televíziók egyöntetűen egy letisztult és elegáns dizájnnal dolgoznak, melyek nemcsak a nappali, hanem tulajdonképpen az otthon bármely részének díszei is lehetnek.

Nincs hiány az újdonságokból

A 2023-as Neo QLED-modelleket vásárlók az Automatikus HDR remastering funkciónak köszönhetően mostantól akár 8K-minőségben is élvezhetik kedvenc tartalmaikat, például a YouTube felületén keresztül is. Az MI-felskálázás javítja a gyengébb minőségű felvételek hangzását, a Q-Symphony funkció pedig lehetővé teszi, hogy a tv hangszórói a kompatibilis hangprojektorokkal izgalmas hanghatásokat, és még inkább magával ragadó élményt keltsenek életre.

A Samsung az OLED-termékcsaládot is több új frissítéssel egészítette ki. Ilyen például a Neural Quantum Processzor 4K, amely továbbfejlesztett mesterséges intelligenciát használ a rosszabb minőségű képek feljavításához, a részletek kiemelésével pedig még tisztább, gazdagabb látványvilágot hoz el a felhasználóknak. A Samsung OLED-készülékei emellett magával ragadó hangzást kínálnak a Dolby Atmos és a Mozgáskövető hangzás+ (OTS+) funkciók segítségével. Ez utóbbi lényege, hogy a tévé elemzi a közvetített tartalmat, és hangban is leköveti a képernyőn játszódó eseményeket, ezzel pedig lebilincselő élményt nyújt a nézőnek.

Az új készülékek természetesen több méretben is kaphatók lesznek, a tendenciáknak megfelelően azonban a Samsung idén már inkább a nagyobb kijelzőket kezdte el favorizálni, ennek köszönhetően a legkisebb méret 55 hüvelyknél kezdődik, típustól függően pedig akár egy 85 hüvelykes modellt is hazavihet, melyhez egyébként már komoly logisztikára lesz szükség – a QN900C típusú 8K-felbontású, 85 hüvelykes Neo QLED-televízió ugyanis 1876,6 x 1146,8 x 303,7 milliméteres dimenziókkal és közel 60 kilós súllyal rendelkezik.

Megéri hamar lecsapni rá

A Samsung legújabb, 2023-ban megjelent tévéi már előrendelhetők, egy különleges promóció keretén belül pedig kedvezményben részesülhetnek azok, akik az előrendelési időszakban a Samsung webáruházában vásárolják meg a legújabb készülékek (QN900C, QN800C, QN700C, QN95C, QN90C, QN85C, S90C, S95C) valamelyikét. Az előrendelők ugyanis a tévékészülék mellé a választott tévé függvényében egy ráadás HW-S800B vagy HW-S60B típusú hangprojektort kaphatnak, melyekkel egy új szintre emelhető a hangzás minősége.

A Samsung Neo QLED 4K TV, Samsung Neo QLED 8K TV, valamint Samsung S90C OLED tv előrendelésére 2023. április 12-én reggel 9 óráig, míg az S95C típusú OLED tv előrendelésére 2023. május 2-án reggel 9 óráig van lehetőség. Az új készülékeket természetesen közelebbről is szemügyre vesszük majd, egy mélyrehatóbb teszt keretein belül pedig kendőzetlenül számolunk majd be őszinte véleményeinkről.

(Borítókép: Gábor Zoltán / Index)

Rovatok