Index Vakbarát Hírportál

Újabb nagy bejelentést tett a Disney a Star Warsról

2023. április 8., szombat 18:06

Az Ahsoka című Star Wars-spinoffsorozatban először jelenik meg élő szerepben a hardcore Star Wars-rajongók egyik kedvenc karaktere, Thrawn főadmirális. Mint kiderült, a karaktert Lars Mikkelsen alakítja majd a filmvásznon.

A kék bőrű, vörös szemű humanoid, Thrawn főadmirális karakterét az a Timothy Zahn alkotta meg, aki a ’90-es évek óta számos könyvvel bővítette a Star Wars-univerzumot. A Zahn által írt Thrawn-trilógia az egyik legsikeresebb könyv volt azok közül, amelyek a hatodik rész, A Jedi visszatér utáni eseményekről szóltak. 

Amikor a Disney felvásárolta a LucasArtsot, és átírta mindazt, ami a hatodik rész után történik, akkor azzal egy ideig Thrawn is parkolópályára került. A karakter népszerűsége miatt azonban végül a Disney is úgy döntött, hogy (kisebb változtatások mellett) az átírt Star Wars-univerzumban is adaptálják őt.

Zahn azóta több, az új univerzumhoz igazított könyvet is írt, amelyekben ismét feltűnt Thrawn. Ezenkívül egy animációs sorozatban, a 2014-es Star Wars: Lázadókban (angolul: Star Wars Rebels) is szerepelt, amelynek végén a története egy meglepő fordulatot is vett. Ennek a fordulatnak köszönhetően térhet vissza majd Thrawn egy élő szereplős sorozatban, az Ahsokában, amely idén ősszel érkezhet meg a rajongók nagy örömére.

A Variety szerint a Disney szombaton jelentette be hivatalosan, hogy 

Lars Mikkelsen dán színész fogja alakítani Thrawn főadmirálist a sorozatban.

A fekete öves rajongók számára Mikkelsen – aki egyebek mellett a Kártyavár és a Vaják című sorozatokban is szerepelt – neve már ismerős lehet, ugyanis az animációs sorozatban is ő adta a hangját Thrawn karakterének megformálásához.

A Disney egyébként egy előzetest is közzétett már az Ahsokáról, az egyik képkivágáson az is látszik, hogy miként fog kinézni Mikkelsen Thrawn szerepében.

  

Rovatok