Index Vakbarát Hírportál

A kalózkodás teheti tönkre a streamingoldalakat?

2023. április 20., csütörtök 15:48

A Parks Associates (PA) piackutató cég előrejelzése szerint a streamingoldalak mumusa a kalózkodás lehet az elkövetkezendő években, ami nem kevés pénzt csaklizhat el tőlük.

A legelső streamingoldalak megjelenésekor ugyan azt lehetett sejteni, hogy a korábban az internetről lekalózkodott filmeknek ezúttal befellegzett, azonban a Parks Associates (PA) piackutató cég előrejelzése alapján nem ez a tendencia szűrhető le.

Az adatok szerint ugyanis többen a streamingszolgáltatásokért kifizetett havi előfizetések helyett már kezdenek visszatérni a korábbi megoldásokhoz. Ahogy a vállalat megállapította, az elkövetkezendő időben ez nagy kárt fog okozni a streamingoldalaknak.

Mint az az előrejelzésből kiderül, számításaik szerint 2027-re a kalózkodás aránya a tavalyi 22 százalékról 24,5 százalékra fog nőni, ami egyúttal azt is jelenti, hogy az amerikai közönség számára elérhető streamingoldalakat 113 milliárd dollárral fogja megkárosítani. Hozzátették, hogy ezzel együtt a csaló jellegű online hirdetések 700 millió dollárt hoznak majd nekik a konyhára. 

Ahogy a PCWorld kiemeli, Magyarországon egyelőre még nem tapasztalható ez a növekvő tendencia, mivel a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet tavaly végzett kutatása szerint az emberek 85 százaléka nem illegálisan megszerzett tartalmakat fogyaszt, ez egyébként 7 százalékkal jobb eredmény, mint a 2021-es.

Rovatok