Index Vakbarát Hírportál

Zuckerberg döntése után ellephetik a Facebookot az álhírek?

2023. április 22., szombat 13:37

Drasztikus létszámleépítésekbe kezdett a Facebook anyavállalata, a Meta, a legutóbbi elbocsátási hullámban azok az emberek is lapátra kerültek, akiknek az egyetlen feladata az volt, hogy megszűrjék a platformon terjedő félrevezető információkat, írja a PC World.

Korábban megírtuk, hogy a Meta mintegy tízezer alkalmazott elbocsátását és további mintegy ötezer betöltetlen álláshely megszüntetését tervezi. A vállalat célja, hogy a leépítésekkel átláthatóbbá tegye a szervezeti struktúrát – közölte Mark Zuckerberg vezérigazgató egy korábbi nyilatkozatban.

Az év elején a Meta – amely az Instagram és a WhatsApp tulajdonosa is – belső átszervezési folyamatot indított, miután a reklámbevételek lassulását tapasztalta, ami 2022-ben először vezetett éves árbevételének csökkenéséhez.

A legutóbbi elbocsátásokat követően Dave Arnold, a vállalat szóvivője igyekezett megnyugtatni a felhasználókat, akik aggodalmukat fejezték ki a Facebook tisztasága miatt. Mint mondta, az álhírek kigyomlálásával foglalkozó csapat nagy részétől tényleg elköszöntek, de néhányan a Meta alkalmazottai maradtak, és olyan területekre lettek átcsoportosítva, ahol továbbra is a platform biztonságával foglalkozhatnak.

„A Meta továbbra is elhivatott azzal kapcsolatban, hogy a lehető legnagyobb védelmet nyújtsák a közösségnek, erre komoly összegeket és erőforrásokat csoportosítanak” – fűzte hozzá a szóvivő.

Rovatok