Index Vakbarát Hírportál

Milliók által várt új funkció érkezik a YouTube-ra

2023. április 30., vasárnap 14:40

Régóta várt funkcióval örvendeztette meg a YouTube Music-előfizetőket a Google, aminek köszönhetően a felhasználók most már alvásidőzítőket állíthatnak be. Így többet nem kell amiatt bosszankodniuk a zenére alvóknak, hogy hajnali háromkor még egy véletlenszerű lejátszási lista pörög.

„Forradalmi” újítást implementált a zeneszolgáltatásába a Google, ami után hónapokig könyörögtek a felhasználók. Az időzítő érkezésének első jeleit 2022 júniusában lehetett kiszúrni, akkor indult el ugyanis egy véletlenszerű tesztfolyamat.

A funkciót azóta folyamatosan finomhangolták a fejlesztők, az elmúlt napokban pedig egyre több előfizető felhasználó kezdte jelezni, hogy a legújabb frissítéssel már számukra is elérhetővé vált. Mint az a 9to5Google cikkéből kiderül,

az alvásidőzítőt 5, 15, 30 vagy 60 perc hosszúságúra állíthatjuk be, de van lehetőség olyan beállítást is választani, hogy egyetlen zeneszám után megálljon a lejátszás.

Azt, hogy a funkció a YouTube ingyenes felületén is elérhetővé válik-e majd, egyelőre nem tudni, a felhasználók azonban biztosan örülnének neki.  A Google még tavaly decemberben végzett egy nagy felmérést azzal kapcsolatban, hogy a felhasználók milyen új funkciókat látnának szívesen a szolgáltatásaikban,

és ezek között az egyik legnépszerűbb az alvásidőzítő volt.

Márciusban a YouTube fizetőssé tett egy olyan funkciót, amely korábban ingyenes volt.

Rovatok