Index Vakbarát Hírportál

Nagy változás jön a Gmailnél

2023. május 4., csütörtök 19:58

Szorul a hurok a spamek és az adathalászok nyaka körül. A Gmail most kék pipákkal harcol a csalók ellen.

Újabb funkciót kap a Google levelezője, hamarosan a hitelesített vállalatok neve és logója mellett már egy kék pipa is jelzi majd a Gmailben, hogy a feladó megbízható – írja a Techcrunch.

Az új kék pipák automatikusan megjelennek azoknál a cégeknél, amik hitelesítették magukat, vagyis már alkalmazzák a Google 2021–ben bevezetett Brand Indicators for Message Identification (BIMI) funkcióját. Tehát nem hamis profilok.

A BIMI előírja, hogy a feladók erős hitelesítést használjanak, és ellenőrizzék márkájuk logóját, hogy ezt a logót avatarként lehessen megjeleníteni az e-mailekben. A levelezési rendszeren belül mostantól egy kék pipa jelzi, hogy a feladó valóban elfogadta-e a BIMI-funkciót.

Ha megjelenik egy kék pipa, és fölé visszük az egeret, egy kis szöveget láthatunk, amely arról tájékoztat, hogy „az e-mail küldője megerősítette”, hogy övé a profilképben szereplő domain és logó.

Az erős e-mail-hitelesítés segítheti a felhasználókat és a biztonsági rendszereket, hogy könnyebben tudják azonosítani és megtalálni a spameket és az adathalászokat.

Ugyanilyen kék pipákkal már találkozhattunk a Twitteren, a Facebookon és az Instagramon is, a LinkedIn nemrégiben vezette be az ellenőrző jelvényeket.

Rovatok