Index Vakbarát Hírportál

Magyar autósoknak készült egy ChatGPT-utánzat

2023. május 12., péntek 19:00

A kocsi.hu autós hirdetőportál egy, a ChatGPT-hez hasonló mesterséges intelligenciát készített, amely sokat segíthet azoknak, akik hirdetést szeretnének feladni az oldalon.

A hazai autósportálok közül elsőként alkalmaz mesterségesintelligencia-alapú hirdetésfeladást a kocsi.hu – számolt be a vállalat az Indexhez eljuttatott közleményében. Mint írták, a portálon a hirdetésfeladást jelentősen felgyorsítja a ChatGPT-n alapuló, autóhirdetésekre optimalizált mesterségesintelligencia-megoldás.

A járműadatlap kitöltését már nemcsak a portál adatbázisa segíti, hanem a hirdetés szövegét is megírja a mesterséges intelligencia. Az innovatív megoldásoknak köszönhetően akár 5 perc alatt feltölthető egy eladó jármű teljesen kitöltött adatlapja

– írták a közleményben.

Azt is hozzátették, hogy az azóta hirdető magánszemélyek 64 százaléka próbálta már ki a mesterséges intelligenciát a hirdetés szövegének megírásához. Márciusban kezdődött a funkció bevezetése a portálon, népszerűsége azóta is folyamatosan emelkedik.

A kocsi.hu mesterségesintelligencia-megoldása komplex, autóeladási hirdetésekre optimalizált szöveget állít elő. A megoldás számos tényezőt vesz figyelembe: az autó kategóriája, felszereltsége, típusa, motorizáltsága, a vevők körében tapasztalt népszerűsége, valamint az adott jármű célcsoportja egyaránt szempontként jelenik meg a szöveg megalkotásakor. A mesterséges intelligencia – folyamatos tanulásának köszönhetően – egyre jobb minőségű szövegeket állít elő.

A kínált autó alapvető adatainak kitöltése után az „Írjon leírást helyettem a Mesterséges Intelligencia!” gombra kattintva kevesebb mint egy perc alatt elkészül a részletes leírás, amit a hirdetés feladója saját ízlésére szabhat, szabadon módosíthat.  

A mesterséges intelligencia nemcsak gyors, az általa írt szöveg meglepően jó minőségű leírást állít elő, amely részletességének, magyarázó jellegének köszönhetően várhatóan hamarabb elkel a kínált jármű

– mondta az innovatív megoldásról Balogh Tibor, a kocsi.hu társalapító-tulajdonosa. 

A közlemény szerint a vevők kereséseit is nagyban megkönnyíti a kocsi.hu rendszere, ugyanis előre beállított kategóriákból is válogathatnak. Amennyiben kimondottan elektromos autót, terepjárót, családi kocsit vagy éppen kabriót szeretnének venni, akkor egyetlen kattintással listázhatják a számukra érdekes találatokat.

Rovatok