Index Vakbarát Hírportál

Adatszivárgás volt az ismert chatplatformon, veszélybe kerültek a felhasználói fiókok

2023. május 13., szombat 18:55

A több mint 150 millió felhasználóval rendelkező Discord támogatói fiókja kibertámadás áldozata lett. A chatplatform emiatt óvatosságra inti használóit, mivel az ő adataik is kiszivároghattak.

A Bleeping Computer jelentése szerint a Discord egyik támogatói partnerét feltörték, aminek következtében fennáll az adatszivárgás lehetősége.

Az incidenst követően a közösségimédia-platform letiltotta a sérült támogatói fiókot, mindazonáltal lehetséges, hogy egyes felhasználók személyes adatai – beleértve az e-mail-címet, valamint a támogatói felülettel folytatott kommunikációt – illetéktelen kezekbe kerültek.

Azonnali reakció

A cég azt állítja, hogy a támadás észlelése után azonnal reagáltak, ezzel minimalizálva a károkat, ellenben óvatosságra intik felhasználóikat az elkövetkezendő időszakban. Jelenleg egy másik partnerrel azon dolgoznak, hogy a jövőben miként tudnák megakadályozni a hasonló eseteket.

Az incidens jellegéből adódóan lehetséges, hogy az ön e-mail-címe, az ügyfélszolgálati üzenetek tartalma és az ön és a Discord között küldött mellékletek harmadik fél számára hozzáférhetővé váltak. Amint a Discord értesült a problémáról, azonnal deaktiváltuk a veszélyeztetett fiókot, és elvégeztük a rosszindulatú programok felkutatását az érintett gépen

– áll a Discord által körbeküldött figyelmeztető üzenetben.

A 2015-ben elindított, széles körben videójáték-streamingről ismertté vált közösségimédia-felület világszerte közel 150 millió felhasználóval rendelkezik. Ezenfelül a cég a saját bevallása szerint hetente több mint 19 millió szervert működtet.

(Borítókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / Getty Images)

 

Rovatok