Index Vakbarát Hírportál

Végtelenül kellemetlen hiba ütötte fel a fejét a Facebookon

2023. május 13., szombat 13:41

A hét végére teljesen összezavarodtak a Facebook szerverei, számtalan felhasználó kezdett ugyanis arról panaszkodni, hogy a platform a tudtuk nélkül állt neki barátkérőket küldeni. A Meta elmondása szerint a problémát mostanra orvosolták, ettől függetlenül felhasználók százezreinek okozhattak végtelenül kellemetlen pillanatokat.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra a Reddit-fórumra, ahol egyre több felhasználó kezdte el jelezni, hogy olyan emberektől kapnak visszaigazolásokat arról, hogy a platformon ismerősök lettek, akiket ők maguk biztosan nem jelöltek be.

Mint kiderült, nem a felhasználók vesztették el a józan eszüket, hanem a Facebook szerverei bolondultak meg, a tegnapi nap folyamán ugyanis megeshetett, hogy ha valaki olyannak nézte meg a profilját, aki még nem volt az ismerőse,

annak a rendszer automatikusan, a felhasználók tudta nélkül barátkérőt küldött.

Mondanunk sem kell, hogy ez borzasztó kellemetlen szituáció, és ugyan a jelöléseket bármikor vissza lehetett vonni, ez senkinek sem jutott az eszébe, hiszen a felhasználók nem feltételezték azt, hogy barátkérőt küldtek volna. A Meta szóvivője nemrégiben kommentálta a helyzetet, elmondásuk szerint helyreállították a problémát, az okozott kellemetlenségekért pedig mindenki elnézését kérik.

Azt, hogy a pénteki nap folyamán ön is küldött-e ki ismerősnek jelöléseket a saját tudta nélkül, egyszerűen leellenőrizheti. Ide kattintva tekintheti meg, hogy önt kik jelölték be, a bal felső sarokban található Kiküldött jelölések megtekintése gombra kattintva pedig azt ellenőrizheti, hogy ön kiknek küldött olyan barátkérőt, amit még nem fogadtak el.

Rovatok