Index Vakbarát Hírportál

Már júniusban befut Magyarországra a Lenovo csodaszemüvege

2023. május 31., szerda 16:59

Még júniusban megérkezik a kiemelt nemzetközi piacokra, így Magyarországra is a Lenovo ThinkReality VRX, a kínai vállalat új all-in-one virtuálisvalóság-szemüvege, melyet kifejezetten a vállalatok számára tervezett a gyártó.

Magával ragadóan kényelmes, vékony kialakítás, hat mozgási szabadságfokú (6DoF) VR-megoldás, Snapdragon XR2+ Gen 1 processzor, valamint szemenkénti 2280 x 2280 képpontos kijelző jellemzi a Lenovo új virtuálisvalóság-szemüvegét, melynek különlegessége, hogy az nem a hétköznapi felhasználókat, hanem a vállalatokat célozza meg.

A Lenovo ügyfelei megbízható, rugalmas és bővíthető átjárókat keresnek a növekvő vállalati metaverzumhoz. Üzleti szintű megoldásokra van szükségük a virtuális környezetekben és a hibrid környezetben való munkavégzés új realitásaihoz. A Lenovo ThinkReality VRX-et úgy terveztük meg, hogy a VR-megoldás a lehető legideálisabb legyen a tréningekhez és a magával ragadó 3D környezetben folytatott együttműködésekhez, mert ez a munkavégzés jövője

– mondta Vishal Shah, a Lenovo XR és Metaverse üzletágának ügyvezetője.

Ennek érdekében a ThinkReality VRX-et a vállalatok igényeire szabott speciális kialakítással, higiénikus anyagokból tervezték a hosszú élettartam és megbízható működés érdekében.

Az új VR-headset viselete több fejlesztésnek köszönhetően ráadásul még kényelmesebb, akár a hosszabb munkamenetek során is. Az innovatív pancake-optikának köszönhetően megőrizte karcsúságát, a nagy kapacitású akkumulátort pedig jobb súlyelosztással telepítették.

A ThinkReality VRX továbbá olyan egyedi szellőzőrendszerrel rendelkezik, amely a kijelzőről származó hőt a készüléket viselő arcától távolabb vezeti.

A ThinkReality VRX a Lenovo ThinkReality XR megoldások portfóliójának része, amely a vállalati alkalmazások és tartalmak globális szintű telepítését és kezelését támogató felhőalapú szoftverplatformot foglal magába.

A Lenovo XR-megoldásai közé tartozik továbbá a ThinkReality xR Services is, amely gyártófüggetlen, végponttól végpontig terjedő, kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek a stratégiatervezéstől egészen a megvalósításig.

Ahogy említettük, a virtuálisvalóság-szemüveg várhatóan már júniusban elérhető lesz idehaza is, azt azonban, hogy milyen áron, egyelőre még nem árulta el a Lenovo.

Rovatok