Index Vakbarát Hírportál

Ötven százalékkal emeli szolgáltatásának árát az Apple

2023. június 5., hétfő 15:26

Elképesztő mértékben, egy bizonyos esetben több mint 50 százalékkal emelte meg iCloud+ előfizetésének havidíját az Apple, melyre példát korábban még egyszer sem láthattunk a cupertinói techóriás esetében.

Elkezdte kiküldeni a magyarországi iCloud+-előfizetők számára áremelésről szóló tájékoztatóját az Apple, melyről először májusban tájékoztatta a felhasználókat a cég. Azt, hogy az emelés hátterében pontosan mi áll, egyelőre nem tudni, nem nehéz azonban kikövetkeztetni, hogy minden bizonnyal a még nagyobb bevételszerzés a cél.

Az Apple 2990 Ft/hónap összegről 4490 Ft/hónap összegre emeli ennek az előfizetésnek az árát. Az előfizetés automatikusan megújul 4490 Ft/hónap áron július 5. naptól kezdődően, hacsak le nem mondja a megújítási időpont előtt legalább egy nappal. További információért vagy a lemondáshoz áttekintheti az előfizetését

– olvasható a tájékoztatóban.

A cég ráadásul nem csak a legnagyobb tárhely havidíját emelte meg, az 50 gigabyte-os előfizetés ára 299-ről 399 forintra emelkedett, míg a 200 gigabyte-os csomag 899 forintról 1390-re. Előbbi esetében ez 33,4448 százalékos, míg utóbbi esetében 43,4928 százalékos emelkedést jelent – a leginkább érintett csomag azonban a 2 terabyte-os változat, mely 50,1672 százalékkal lett drágább egyik napról a másikra.

Azt, hogy az Apple a jövőben tervezi-e más szolgáltatásának, például az Apple Musicnak vagy az Apple TV+-nak a havidíját emelni, egyelőre nem tudni, az iCloud+ példájából kiindulva azonban nem lennénk meglepődve, ha a következő hónapokban hasonlóképp járnának el ezen platformok esetében is.

Rovatok