Index Vakbarát Hírportál

Egy cég megdöbbentően élethű, mesterséges intelligencia által generált rövidfilmmel állt elő

2023. június 15., csütörtök 07:57

Egy rendezői cég különböző mesterséges intelligenciával működő technológiák felhasználásával hozott össze egy meglehetősen részletes, 12 perces hosszúságú rövidfilmet.

Nemrég jelent meg The Frost címmel az a 12 perces rövidfilm, amelyben minden egyes felvételt egy képalkotó mesterséges intelligencia generált. Ez az egyik leglenyűgözőbb – és egyben legbizarrabb – példája ennek a furcsa új műfajnak. 

A The Frost elkészítéséhez a Waymark fogott egy forgatókönyvet, amelyet Josh Rubin, a filmet rendező cég egyik vezető producere írt, és betáplálta azt az OpenAI képalkotó modelljébe, a DALL-E 2-be.

Miután némi próbálkozás és hibázás után a filmkészítők rávették a modellt, hogy olyan stílusú képeket készítsen, amellyel elégedettek voltak, minden egyes felvételt a DALL-E 2 segítségével generáltak le.

Ezután a D-ID-t, azaz egy olyan mesterségesintelligencia-eszközt használtak, amely mozgást tud hozzáadni az állóképekhez. Ez a felvételek animálására szolgált. Ennek segítségével valósulhatott meg a filmben például a sátrak lebegtetése a szélben vagy a karakterek ajkainak mozgatása.

„Egy világot építettünk abból, amit a DALL-E készített nekünk. Furcsa esztétika, de tárt karokkal fogadtuk” – mondja Rubin.

Minden bizonnyal ez az első olyan generatív mesterségesintelligencia-film az eddig látottak közül, amelyben a stílus következetesnek tűnik

– mondta el Souki Mehdaoui független filmes és a Bell & Whistle, a kreatív technológiákra szakosodott tanácsadó cég társalapítója.

Elmondása szerint az állóképek generálása és a velük való „bábozás“ szórakoztató kollázshangulatot kölcsönöz a filmnek.

A film már megtekinthető az interneten:

A The Frost a különböző generatív AI-eszközökkel készült rövidfilmek sorához csatlakozik, amelyek az elmúlt hónapokban jelentek meg. A legjobb generatív videómodellek még mindig csak néhány másodperces videót tudnak készíteni.

Rovatok