Index Vakbarát Hírportál

A Google keresőjében már fel lehet próbálni az online vásárolt ruhákat

2023. június 25., vasárnap 16:39

A Google egy új „virtuális próbafülke” eszközt indított a keresőben, amely segít az online módon ruhákat vásárlóknak abban, hogy vásárlás előtt megnézzék, megfelelő-e számukra egy-egy ruhadarab. A funkciót egyelőre női ruhákkal vezették be az Egyesült Államokban.

Az új eszközzel valódi modellek segítségével képesek megmutatni azt, hogy miként nézne ki a ruha, ha felpróbálná a vásárló. A mesterséges intelligencia azt is vissza tudja adni, hogy miként tapad, nyúlik a ruha, illetve hogyan alakulnak ki a ráncok és árnyékok a különböző pózokban lévő valódi modelleken.

A teszthez XXS–4XL méretű embereket választottak ki, akik különböző bőrtónussal, testalkattal, etnikummal és hajtípussal rendelkeznek.

A funkciót kezdetben az Egyesült Államokban indították el, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy virtuálisan felpróbálják a női felsőket több ruhamárkától (köztük az Anthropologie, Everlane, H&M és LOFT).

A FELHASZNÁLÓNAK CSAK RÁ KELL KATTINTANIA A „TRY ON” (FELPRÓBÁL) JELVÉNNYEL ELLÁTOTT TERMÉKEKRE A KERESŐBEN, ÉS UTÁNA KIVÁLASZTHATJA A LEGINKÁBB TETSZŐ MODELLT.

Ez a technológia, a Shopping Graph a világ legátfogóbb termék- és eladói adathalmazával együtt dolgozva idővel több márkára és termékre is kiterjeszthető lesz a vállalat reményei szerint. 

„Hisszük, hogy a mesterséges intelligencia továbbra is javítani fogja az életünket kisebb-nagyobb mértékben, beleértve az olyan mindennapi tevékenységek, mint a vásárlás egy kicsit hasznosabbá (és szórakoztatóbbá) tételét” – írja a vállalat a közleményében.

Rovatok