Index Vakbarát Hírportál

Nem várt újdonság érkezik a YouTube-ra

2023. június 27., kedd 12:01

Nem adja fel a Google, így a Stadia bukása után ismét visszatérne a videójátékokhoz a vállalat, ezúttal azonban egy csavarral, a YouTube-ba beépítve azokat. Hogy pontosan hogyan is kell elképzelni az új szolgáltatást, egyelőre még nem tudni – az azonban biztos, hogy belső körökben már a tesztfázisban van, így hamarosan a felhasználók is láthatnak valamit belőle.

Az online játékok lehetnek a Google legújabb bevételi forrásai, a legfrissebb információk szerint ugyanis a vállalat több meghívót is kiküldött a YouTube-nál dolgozó alkalmazottak számára, hogy teszteljenek egy új, Playables nevezetű funkciót – derült ki a Wall Street Journal cikkéből.

A jelek szerint a felhasználók a YouTube weboldalán böngészőből vagy az alkalmazáson keresztül akár androidos, akár iOS-es eszközökön játszhatnának különféle játékokkal, melyekbe nem meglepő módon reklámokat helyezne el a vállalat.

A cikk szerint már most több játék elérhető a Playables felületén, az azonban csak egyet részletez, mely a Stack Bounce nevet kapta – ennek lényege, hogy a játékosok téglákat zúzzanak szét egy pattogó labda segítségével.

A leírtak alapján a Playables sokkal inkább a Netflixen fellelhető játékkínálatra fog majd hasonlítani, mintsem a Stadiára, az elsősorban ugyanis a mobilos felhasználókat célozza meg. Azt, hogy a funkció mikor válik a felhasználók számára is elérhetővé, egyelőre még nem tudni.

Rovatok