Index Vakbarát Hírportál

Megjelent a készülék, amellyel műholdon keresztül írhatunk üzeneteket

2023. június 30., péntek 18:41

A Motorola formabontó Bluetooth-készüléke, a Defy Satellite Link a februári bejelentést követően immár hivatalosan is elérhető az Egyesült Államokban. Az eszköz tulajdonképpen egy műholdas üzenetküldő hotspot egy kis dobozba zárva. Az akkumulátorral és chippel felszerelt eszköz műholdas kapcsolaton keresztül tud üzeneteket küldeni a környezetünknek, miután párosítottuk hozzá telefonunknak.

A Motorola hotspotja abban különbözik például az iPhone 14 hotspot-üzenetküldésétől hasonló szolgáltatásától, hogy utóbbival csak egy speciálisan kialakított S.O.S. üzenetet küldhetünk a segélyszolgálatoknak – a billentyűzetet nem is használhatjuk ezek átírásához.

A Defy Satellite Link teljes értékű üzenetküldésre is képes, melyben tetszőleges üzeneteket fogalmazhatunk meg.

Ezzel a kütyüvel bármilyen üzenetet írhatunk bárkinek, csak a szokásos mobilhálózat helyett műholdon keresztül

– fogalmaz az Ars Technika.

A Motorola üzenetküldő szolgáltatása tehát ugyanúgy működik, mint az SMS, de csak a speciális Bullitt Satellite Messenger applikációt használóknak lehet kézbesíteni.

A szolgáltatás ezzel egy időben SMS-továbbítást is végez, így ha beütünk egy véletlenszerű számot, az illető üzenetet kap, amelyben felszólítja, hogy töltse le a Bullitt alkalmazást, hogy kapcsolatba léphessünk vele. 

Rovatok