Index Vakbarát Hírportál

Szigorú korlátozások jönnek a Twitteren, megszabják, hány posztot nézhetünk meg naponta

2023. július 2., vasárnap 07:44

Elon Musk bejelentette szombaton, hogy a Twitter ideiglenes korlátozásokat vezet be az adathalászat és a rendszer manipulációjának szélsőséges gyakorisága miatt. Az új szabályok értelmében a felhasználók csak meghatározott számú posztot olvashatnak naponta.

Az ellenőrzött fiókokat ideiglenesen napi 6000 poszt megtekintésére korlátozzák, míg az ellenőrizetlen napi 600, a friss ellenőrizetlen fiókok pedig csak 300 posztot olvashatnak naponta.

Nem sokkal korábban – pénteken – a Twitter bejelentette, hogy a felhasználóknak ideiglenesen a tweetek megtekintéséhez fiókkal kell rendelkezniük a platformon. Ez a változtatás azóta már érvénybe is lépett.

Ha tehát a Twitter-fiókkal nem rendelkező olvasó meglepődött volna, hogy egyik pillanatról a másikra miért nem tud posztokat megnyitni a felületen – hát emiatt.

Musk szerint száznál is több szervezet „rendkívül agresszív” adatszerzésbe kezdett a Twitteren, ami a felhasználói élményre is hatással volt. Az üzletember korábban nemtetszését fejezte ki az olyan mesterséges intelligenciával foglalkozó cégekkel szemben, mint a ChatGPT-t birtokló OpenAI, amiért a Twitter adatait használják nyelvi modelljeik betanításához – írja a Reuters.

Rovatok