Index Vakbarát Hírportál

Tényleg földön kívüli technológiára bukkanhatott a harvardi professzor

2023. július 12., szerda 16:50

Avi Loeb harvardi professzor júniusban jelentette be, idegen technológia töredékeire bukkanhatott egy meteorit maradványaiban, mely 2014-ben Pápua Új-Guinea partjainál landolt a Földön. Az elemzések eredményei alátámasztani látszanak a kutató feltételezéseit.

Loeb és csapata most a Harvardra szállította az idegennek vélt anyagokat elemzésre. Loeb azt próbálja megérteni, hogy a gömbök mesterségesek vagy természetesek. Ha természetesek, az betekintést nyújthat abba, milyen anyagok létezhetnek a Föld naprendszerén kívül.

Ha pedig mesterségesek, akkor a kutatóknak alkalmuk nyílhat egy földön kívüli technológia tanulmányozására.

Az amerikai űrkutatási parancsnokság 99,999 százalékos bizonyossággal megerősítette, hogy az anyag egy másik naprendszerből származik. 

Az amerikai védelmi minisztérium a meteorit becsapódásának helyét egy 10 kilométer sugarú körben adta meg Loebnek, aki csapatával mágnesek segítségével talált rá 10 darab különös gömbre az óceán fenekén.

Loebe úgy írta le az egy milliméternél is kisebb tárgyakat, mint „majdnem tökéletes gömbök, fémgolyók”, melyek között volt arany-, kék és barna színű is. 

Összetételüket tekintve a gömbök 84 százalékban vasból, 8 százalékban szilíciumból, 4 százalékban magnéziumból és 2 százalékban titánból, továbbá nyomelemekből állnak. 

Anyaguk szilárdsága keményebb, mint a NASA által valaha látott űrszikláé

– tette hozzá Loeb.

A kutatók kiszámították a golyók Naprendszeren kívüli sebességét is, ami másodpercenként 60 kilométer – ez gyorsabb, mint a Nap közelében lévő csillagok 95 százaléka.

Mindezek arra a következtetésre vezették a tudósokat, hogy a lezuhant meteorit jó eséllyel egy másik civilizáció űrhajója vagy technológiai eszköze lehetett – írja a CBS.

Rovatok