Index Vakbarát Hírportál

Azonnal telepítse a Windows új frissítését!

2023. július 13., csütörtök 16:08

Új frissítést adott ki a Microsoft a Windows 11-hez, melynek telepítése ezúttal kifejezetten javasolt, az ugyanis 132 biztonsági hibát foltoz be.

Kiadta új, KB5028185 jelölésű Windows 11-es frissítését a Microsoft, mely számos újdonság mellett ezúttal fontos hibajavításokat is tartalmaz.

A Moment 3-ként is emlegetett frissítés rengeteg hasznos funkciót tartalmaz, többek között egy felfrissített Widgets Boardot új elrendezési lehetőségekkel, amelyek elválasztják a widgeteket az MSN feedtől, illetve egy új Win32 alkalmazás-elszigetelési funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan futtathassák a régebbi programokat az eszközeiken – és így tovább.

A legfontosabb azonban az, hogy az új verzió több mint 130 sebezhetőséget foltoz be. A Windows Central beszámolója szerint a KB5028185 a következőket javítja:

Már javában készül a következő verzió is

Mint arról korábban az Index is beszámolt, nemrégiben az is kiderült, hogy a Microsoft már teljes erővel dolgozik az asztali operációs rendszer következő nagyobb verzióján. Bár korábban azt mondták, a Windows 10 lesz az utolsó verzió, 2021 őszén kiadták a Windows 11-et, ezzel megszegve saját ígéretüket, innen pedig már nincs megállás.

Azt, hogy az új főverzió mikor kerülhet a nyilvánosság elé, egyelőre homály fedi, az azonban biztos, hogy a Windows 11 bejelentésével a Microsoft megerősítette: próbálnak hároméves megjelentetési ciklusra átállni, így legkorábban valamikor 2024-re várhatjuk a vélhetően Windows 12-re keresztelt operációs rendszert.

Rovatok